Hamsi Tava

 

  • Malzemeler:

    Hamsi Tava (4 kis,ilik)

  • 500 gr hamsi
  • misir unu,
  • Tuz , Zeytinyagi

 

  • Yapilisi:

    Hamsileri kafalarini kopararak, bicak kullanmadan ve kilciklarini çikartmadan temizleyin. Bilahare bir kaba alin ve bol su ile kanlari tamami gidinceye kadar yikayin.

    Hamsileri tuzlayip bir tarafta 10-15 dakika dinlendirin. Tavada yagi iyice kizdirin.

    Hamsileri misir ununa bulayin ve fazla unu atmak için hafifçe silkeleyip tavaya serbest bir sekilde ve azar azar dizin. Bir tarafi kizarmis hamsileri Bir tabak yardimiyla ters çevirip öbür taraflarini da kizartin.

  • Sicak servis yapin..
  • Not : ev in ici balik komasini istemiyorsaniz Tavaya bir iki dal maydonoz koyun

Diger Balik Tarifleri

Türkische Küche
Esskultur
Emirgan
Kaffeesatz lesen
Die Hofküche
Kuchen
Frikadellen
Fisch
Hähnchen
Fleisch
Süßes
Rote Bohnen
Weizen - Bulgur
Tee
Kaffee
Hirtengericht
Dicke Bohnen
Gefüllte Weinblätter
Gefülltes Gemüse
Eintopf
Kebab
Sardellen
Gefüllter Teig
Spieß
Spinat mit Spiegelei
Reis
Eingelegtes Gemüse
Mangold
Weiße Bohnen
Leber
Spaghetti
Teiggerichte

Türkische Küche | Esskultur | Emirgan | Kaffeesatz lesen | Die Hofküche | Kuchen | Frikadellen | Fisch | Hähnchen | Fleisch | Süßes | Rote Bohnen | Weizen - Bulgur | Tee | Kaffee | Hirtengericht | Dicke Bohnen | Gefüllte Weinblätter | Gefülltes Gemüse | Eintopf | Kebab | Sardellen | Gefüllter Teig | Spieß | Spinat mit Spiegelei | Reis | Eingelegtes Gemüse | Mangold | Weiße Bohnen | Leber | Spaghetti | Teiggerichte

fanatik49
fanatik49@hotmail.com
Datum der letzten Änderung: 17.01.2017